Ontdek de wereld van technologie

Kennismaken met de moderne techniek en technologie

Gun jij jouw groep ook een interessante gastles in ons Techlab?  En zijn ze ook zo benieuwd naar wat je allemaal kan zien, doen en maken met de nieuwste technieken? Dan is deze les echt iets voor jouw groep! In kleine groepjes worden er allemaal verschillende opdrachten gemaakt. Dit varieert van een Robotje opdrachten laten uitvoeren tot je laten onderdompelen in een VR wereld. En van een cap borduren met eigen tekst tot het programmeren van een Drone. Of wat dat dacht van zelf iets graveren of snijden in hout met een krachtige laserstraal! En zouden ze al eens op een heftruck hebben gereden? Op onze levensechte heftrucksimulator kan dat zonder gevaar.  Per groepje maak je twee verschillende opdrachten.

Klik hier voor een impressie

Er worden verschillende gastlessen aangeboden in het Techlab, zo is er een algemene kennismaking met moderne techniek en technologie. Daarnaast zijn er lessen met een thema. De leerlingen zijn ongeveer 2 uur in het Techlab bezig.

Bij het invullen van het aanvraagformulier kan je zelf kiezen uit de beschikbare data. Een groen datumveld betekent beschikbaar en te reserveren voor jouw groep. Dat gaat heel eenvoudig door het formulier volledig in te vullen en in te sturen.

Kennismaking met moderne techniek en technologie; Ronde 1

In deze gastles maken de leerlingen kennis met verschillende mogelijkheden van ons Techlab. In deze ronde gaan we aan de slag met Lego Spike, Maatje de zorgrobot, het programmeren van drones, het tekenen op een grote tablet en krijg je uitleg over onze lasersnijder. De leerlingen gaan in tweetallen aan het werk. Klik hier om te reserveren.

Kennismaking met moderne techniek en technologie; Ronde 2

In deze gastles maken de leerlingen kennis met verschillende mogelijkheden van ons Techlab. We gaan aan de slag met Lego Spike, Pro-bot de programmeerbare auto, dronesimulatie, maken we leuke foto’s met een IPad en een green screen en krijg je uitleg over onze lasersnijder. De leerlingen gaan in tweetallen aan het werk. Klik hier om te reserveren.

Gastles met thema “Bescherm je eendje!”

(LEGO Niveau gemiddeld)

In deze les wordt in spelvorm geprogrammeerd met Spike Lego.

Zit je lekker te gamen in je kamer, hoor je opeens een heel vreemd geluid buiten. Je kijkt door het raam en je ziet dat een raar wezen op een wagentje je eend probeert te stelen! Je schreeuwt door het raam dat ze je eend met rust moeten laten en rent zo snel als je kan naar buiten. Op het moment dat je buiten komt zie je het wagentje al in de verte wegrijden…met je eend… Ontroostbaar als je bent, krijg je een nieuwe eend om de pijn wat te verzachten. Een heel bijzondere eend, een eend die je zelf in elkaar kan zetten. Dit eendje wil je natuurlijk goed gaan beschermen, zodat deze niet gestolen kan worden. Tijdens deze uitdaging krijg je hiervoor een hele doos met sensoren, motoren, blokjes, etc. om zo je eigen beveiliging te bouwen én te programmeren. Het zal jou niet gebeuren dat je nieuwe, zelf gebouwde eendje gestolen wordt! Klik hier om te reserveren.

Gastles met thema “Muizenval”

(LEGO Niveau gevorderd)

In deze gastles gaan de leerlingen oplossingen bedenken om een automatische muizenval te bouwen en te programmeren met Lego Spike! Hierbij moet samengewerkt worden voor een goed resultaat.

In jullie huis wemelt het van de muizen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten… Zo handig en slim als jullie zijn wordt de Lego Spike! doos gepakt en wordt er een creatieve oplossing bedacht om de kleine knagers te vangen. Met behulp van sensoren en actuatoren wordt een volledig automatische muizenval gemaakt. Licht- en geluidseffecten kunnen ook nog worden toegevoegd als kers op de taart.

Aan het einde van de les gaan we de muizenvallen aan elkaar presenteren. We zijn benieuwd naar jullie futuristische oplossingen! Klik hier om te reserveren.

Thema robotisering “Cyborg”

(LEGO Niveau beginner)

Weten jullie wat een cyborg is? Tijdens deze les kom je te weten wat het verschil is tussen een mens, robot en cyborg. Is Terminator nou wel of geen cyborg? En wie weet ken je in je eigen omgeving wel een echte cyborg! Ook gaan we aan de slag om een ‘robothand’ te bouwen en te programmeren met Lego Spike. Wie weet zijn jullie wel zo handig(…) dat je deze kan aanpassen en upgraden met behulp van jullie eigen fantasie. Klik hier om te reserveren.

Maak de reis naar Mars 

(LEGO Niveau beginner)

De leerlingen maken een reis naar mars. ze landen op mars maar de terugreis levert problemen op. In duo’s zoeken zij door bouwen en programmeren oplossingen en testen zij proefondervindelijk of hun oplossing gaat werken!

Klik hier om te reserveren.

Een origineel Moeder- of Vaderdag cadeau? Dit maken jullie natuurlijk in het Kennemer Techlab!

Dit jaar bieden we jullie aan om een mooi cadeau voor de moeders en vaders te maken in het Kennemer Techlab.  De kinderen gaan zelf een tekst schrijven op onze HP Sprout computers en via onze lasersnijder graveren we dit op een ontbijtplankje voor moeder en op een glas voor vader.

Jullie kunnen je nu inschrijven voor het Moederdag cadeau voor de periode 5 april tot en met 26 april. En voor het Vaderdag cadeau voor de periode 24 mei tot en met 14 juni.

Al deze gastlessen voor 2023 & 2024 zijn gereserveerd. Inschrijven voor deze special in 2023 & 2024 is niet meer mogelijk!

Inschrijven gastlessen

Kies een thema of les(Vereist)
Maak een keuze uit bovenstaande thema's of gastlessen.
Nummer waar u op te bereiken bent mocht dat noodzakelijk zijn.
Groep(Vereist)
De activiteit is bedoeld voor één groep en maximaal 32 leerlingen. Kies voor een tweede groep een andere datum.
Groepsgrootte is maximaal 32 leerlingen!
DD dash MM dash JJJJ
De les start om 09.00 uur en is om ongeveer 11.00 uur afgelopen.