Ontdek de wereld van technologie

Kennismaken met de moderne techniek en technologie

Gun jij jouw groep ook een interessante gastles in ons Techlab?  En zijn ze ook zo benieuwd naar wat je allemaal kan zien, doen en maken met de nieuwste technieken? Dan is deze les echt iets voor jouw groep! In kleine groepjes worden er allemaal verschillende opdrachten gemaakt. Dit varieert van een Robotje opdrachten laten uitvoeren tot je laten onderdompelen in een VR wereld. En van een cap borduren met eigen tekst tot het programmeren van een Drone. Of wat dat dacht van zelf iets graveren of snijden in hout met een krachtige laserstraal! En zouden ze al eens op een heftruck hebben gereden? Op onze levensechte heftrucksimulator kan dat zonder gevaar.  Per groepje maak je twee verschillende opdrachten.

Klik hier voor een impressie

Er worden verschillende gastlessen aangeboden in het Techlab, zo is er een algemene kennismaking met moderne techniek en technologie. Daarnaast zijn er lessen met een thema. De leerlingen zijn ongeveer 2 uur in het Techlab bezig.

Bij het invullen van het aanvraagformulier kan je zelf kiezen uit de beschikbare data. Een groen datumveld betekent beschikbaar en te reserveren voor jouw groep. Dat gaat heel eenvoudig door het formulier volledig in te vullen en in te sturen.

Kennismaking met moderne techniek en technologie

In deze gastles maken de leerlingen kennis met alle mogelijkheden van ons Techlab, Ontwerpen, programmeren, robotica,3D printen en lasersnijden, VR, dronevliegen, heftrucksimulatie en meer. De leerlingen gaan verdeeld in kleine groepjes aan het werk. Klik hier om te reserveren.

Gastles met thema “Bescherm je eendje!”

In deze les wordt in spelvorm geprogrammeerd met Spike Lego.

Zit je lekker te gamen in je kamer, hoor je opeens een heel vreemd geluid buiten. Je kijkt door het raam en je ziet dat een raar wezen op een wagentje je eend probeert te stelen! Je schreeuwt door het raam dat ze je eend met rust moeten laten en rent zo snel als je kan naar buiten. Op het moment dat je buiten komt zie je het wagentje al in de verte wegrijden…met je eend… Ontroostbaar als je bent, krijg je een nieuwe eend om de pijn wat te verzachten. Een heel bijzondere eend, een eend die je zelf in elkaar kan zetten. Dit eendje wil je natuurlijk goed gaan beschermen, zodat deze niet gestolen kan worden. Tijdens deze uitdaging krijg je hiervoor een hele doos met sensoren, motoren, blokjes, etc. om zo je eigen beveiliging te bouwen én te programmeren. Het zal jou niet gebeuren dat je nieuwe, zelf gebouwde eendje gestolen wordt! Klik hier om te reserveren.

Thema Samenwerken in de transport

In deze gastles gaan de leerlingen oplossingen bedenken voor modern transport. Hierbij moet samengewerkt worden voor een goed resultaat.

Heb je je zelf wel eens afgevraagd hoe dat bestelde pakje van bol.com of van Amazon vanuit het magazijn bij jou thuis komt? Tijdens deze les gaan we dit bekijken en gaan jullie zelf een stukje transport regelen. Maar dan wel het transport van de toekomst! De helft van de klas gaat het pakket met een drone door de lucht verplaatsen. De andere helft maakt een computergestuurde wagen om het pakket op te halen en verder te transporteren. Er moet dus goed samen gewerkt worden tussen de twee groepen! Want het zou tot veel vertraging kunnen leiden als de drone het pakketje heel ergens anders neerzet dan waar de vrachtwagen het verwacht. Klik hier om te reserveren.

Thema robotisering

Cyborg

Weten jullie wat een cyborg is? Tijdens deze les kom je te weten wat het verschil is tussen een mens, robot en cyborg. Is Terminator nou wel of geen cyborg? En wie weet ken je in je eigen omgeving wel een echte cyborg! Ook gaan we aan de slag om een ‘robothand’ te bouwen en te programmeren met Lego Spike. Wie weet zijn jullie wel zo handig(…) dat je deze kan aanpassen en upgraden met behulp van jullie eigen fantasie. Klik hier om te reserveren.

Maak de reis naar mars met Spike Lego
De leerlingen maken een reis naar mars. ze landen op mars maar de terugreis levert problemen op. In duo’s zoeken zij door bouwen en programmeren oplossingen en testen zij proefondervindelijk of hun oplossing gaat werken!

Wat is Spike Lego?
Spike Lego is de nieuwste bouwdoos voor het onderwijs van Lego. Op eenvoudige wijze kunnen bewegende constructies worden gebouwd en geprogrammeerd. Klik hier om te reserveren.

Schrijf in en reserveer een datum! Wees er snel bij! Reserveren ook mogelijk voor het nieuwe  schooljaar 2022-2023

Kies een thema of les(Vereist)
Maak een keuze uit bovenstaande thema's of gastlessen.
Nummer waar u op te bereiken bent mocht dat noodzakelijk zijn.
Groep(Vereist)
De activiteit is bedoeld voor één groep en maximaal 32 leerlingen. Kies voor een tweede groep een andere datum.
Groepsgrootte is maximaal 32 leerlingen. Een enkele leerling meer kan.
DD dash MM dash JJJJ
De les start om 09.00 uur en is om ongeveer 11.00 uur afgelopen.