Creativiteit: Ontwerpen en maken

Maak je ideeën werkelijkheid met moderne technologie! Met de moderne apparatuur en technologie in ons Kennemer Techlab hoef je echt niet handig te zijn om je creatieve ideeën tot leven te brengen. Geen gepruts met een twijfelachtig resultaat, maar een perfect product. Jouw eigen ontwerpen kun je tot in detail en strak met de apparatuur realiseren.

Lasersnijder

Met onze lasersnijder kun je heel nauwkeurig hout, kunststof, leer, rubber, schuim en textiel snijden met details die niet haalbaar zijn met een zaag of mes. Met de computer ontwerp je zelf of bewerk je een reeds bestaand ontwerp en als je tevreden bent, stuur je dit naar de lasersnijder. De tijd die de lasersnijder nodig heeft, is afhankelijk van het materiaal en de complexiteit. De voortgang kun je door het glazen venster volgen; een fascinerend beeld.

Wat kun je bijvoorbeeld maken en ontwerpen:

  • Sieraden
  • Kastjes, meubels en andere gebruiksvoorwerpen
  • Snijden en bewerken van leer
  • 3D-bouwdoos of puzzels

3D-scannen met de HP Sprout

De HP Sprout is een speciale computer voor het inscannen en bewerken van objecten in 3D. Het in te scannen object draai je langzaam voor de camera en het resultaat verschijnt direct op het scherm. Daarna kun je het resultaat met een pen, je vingers, of zelfs met je handen op de speciale horizontale touchmat bewerken, precies zoals je zelf wilt.

3D-printing

Het Kennemer Techlab heeft diverse 3D-printers staan. Een paar grote, maar ook een SLA 3D-printer die met vloeibaar medium nog gedetailleerder kan werken dan een “gewone” 3D-printer. Kortom, er is heel veel mogelijk en met deskundige begeleiding kan ook jouw ontwerp gerealiseerd worden.

Borduurcomputer

Geen gezwoeg in het Kennemer Techlab met naald en draad en een lapje stof. Hier zet je een computer lekker aan het werk. Wij hebben een computergestuurde borduurmachine die jouw ontwerp feilloos en in talloze kleuren perfect ergens op borduurt. Dat kan natuurlijk van alles zijn, bijvoorbeeld ook een jas, shirt, broek of pet. Leef je uit en maak ook jouw kleding bijzonder.